2014. nov 02.

A gyerek a jövő nemzedéke, ne törjük őt meg!

írta: boldog anyuka vagyok
A gyerek a jövő nemzedéke, ne törjük őt meg!

Biztosan neked is megfordult már a fejedben ki a jó szülő, mi a jó szülői nevelési taktika. Hogyan kell a gyereket jól nevelni, úgy hogy boldog, kiegyensúlyozott élete legyen, minél kevesebb legyen a hiszti, az összetűzés, jól menjen a tanulás, másokkal is kedves, tisztelettudó legyen, és egy valamire való, okos értelmes, kedves felnőtt váljék belőle.

Kedves Anyuka és Apuka!

Nehéz fába vágtad a fejszédet! De az anyaság egyrészről a legcsodálatosabb munka a Földön és egyben a legnehezebb is. És persze nagyon felelősségteljes, hiszen a mai gyermek a jövő nemzedéke. És mindannyian azon vagyunk, hogy egy jobb, szebb, felelősségteljesebb világot teremtsünk egy sokkal szebb jövőt az emberiségnek. És ezért mindannyian felelőssek vagyunk! Nem győzöm hangúsolyozni, hogy a gyermek a jövő nemzedéke, ezért rendkívül fontos, hogy úgy bánjunk velük, hogy ne törjenek meg, ne legyenek boldogtalanok, ellenségesek, és ne váljék belőlük bűnöző.

Talán egy bűnöző vagy börtöntöltelék anyukája sem gondolta volna, mi lesz a gyerekéből, Biztosan nem úgy nevelte, hogy  az legyen. Egyszerűen csak nem tudta a HOGYAN-t. Lehet túlságosan szabadjára engedte, vagy túl szigorúan nevelte.

Nem könnyű feladat a gyereknevelés, de van remény!!

Először is, tudnunk kell, ki a gyermek?!  Jó kérdés!!!!

A gyermek nem más, mint egy ugyanolyan emberi lélek mint te vagy én pici testbe zárva. Csak ő még nem tanult meg annyi mindent a világról mint mi. Ez egyrészről csodálatos, mert nincs még annyi rossz tapasztalata a világról, mint nekünk, és éppen ezért sokkal jobb állapotban vannak a gyerekek mint a felnőttek. Sokkal energiadúsabbak, érdeklődőbbek, bátrabbak, aktívabbak mint mi. Minden új a számukra, minden érdekli őket. Nem félnek a veszélytől, nincsenek fóbiáik, félelmeik, és semmilyen múltbéli fájdalmuk. Bár ahogy cseperednek, ebből egyre több lessz, és mire felnőttek lesznek, lesz egy csomó rossz tapasztalatuk, és ezért fognak kevésbé hatékonyan működni az életben.

Tehát a legfontosabb nekünk szülőknek, hogy biztosítsuk gyermekeink számára, hogy ezekből a negatív élményekből minél kevesebb legyen nekik. Ez eddig okké

Igen ám, de hogyan?

a következő bejegyzésemben elkezdem leírni azt, hogyan a legjobb gyermekünkkel bánni, kezdve attól, hogy még meg sem született! Ne aggódj, ha neked már van gyermeked, és már nagyobbacska, és úgy gondolod nehéz várandósságod vagy szülésed volt, vagy úgy érzed elrontottál valamit, akkor sincsen késő!

 A helyes gyereknevelést sosem késő elkezdeni!!! Mindig meg lehet fordítani a dolgot!

Folyt köv.....

 

 

 

Szólj hozzá